Animatie abstracte ruimte

[nggallery id=22]
De animatie die ik nu maak bestaat uit vellen gekleurd papier die bewegen en die nu zo gestileerd zijn dat het strakke vlakken zijn. Mij interesseert de ruimte die wordt gesuggereerd door de vlakken. Animatie is vooral suggestie. De beweging die ontstaat door net iets verschillende beelden na elkaar te plaatsen is iets dat mij fascineert. Doordat de kijker invult wat tussen de beelden zou moeten zijn gaat het bewegen. Eenzelfde soort effect boeit mij bij dia’s, degene die kijkt verbindt automatisch twee opvolgende dia’s. Dat is toch boeiend dat het brein beelden met elkaar verbind doordat je alleen maar losse bouwstenen aanlevert.

Ik heb een korte animatie gebruikt en deze op lagen over elkaar heen geplakt. Daarbij heb ik de animatie steeds een paar seconden verschoven ten opzichte van elkaar. Hierdoor onstaat een complexe architectuur als een fuga, van transparante bewegingen die uit elkaar volgen.

Leave a Reply