Art Rotterdam

Interessante kunstenaars op Art Rotterdam:

Verrassend aan Franck is dat zij je laat nadenken over ruimte en de geschilderde ruimte. Zij transformeert ook waardeloos materiaal tot iets poetisch.

ELIJAH BURGHER werk lijkt heel erg geimproviseerd maar heeft tegelijkertijd het gevoel dat er stramienen en sjablonen zijn gebruikt die het een ordening geven. Verrassend is dat het open, stram en tegelijk luchtig is.

Driessen is bijzonder omdat hij bijna  niks toont, een grote wazig vorm kruipt het werk binnen en bouwt een spanning op.  Het is een enorme aanwezigheid van efimere verschijnselen watervallen, schaduws en lichtvlekken. Het is verrassend dat hij met zo subtiele vormen zoveel kan suggereren aan dreiging. Waar is dit, waar gebeurt dit? Wat is er buiten het kader?

Het werk van Marc Mulders is vitaal, stralend, opwindend en fris alsof het net geschilderd is. Het werk lijkt een organisme of lichaam te zijn die naar buiten trilt. Naar wat voor kinderlijke paradijslijke wereld verwijst dit? De tuin?

Teer materiaal versus dolken. Zeer mooie materiaalkeus. Het is geen kunstachtig presenteren van het werk maar lijkt eerder functioneel. Dit suggereert een spannend verhaal van Artun Alaska Arasli.

http://www.saatchigallery.com/artists/stef_driesen.htm

http://www.westernexhibitions.com/Burgher/index.htm

http://www.akinci.nl/Halloubi/Halloubi.htm

http://www.stigtervandoesburg.com/artists/peggy-franck

http://5uur.wordpress.com/ (Artun Arasli)

en Marc Mulders

http://www.marcmulders.com/kunst/categorie/schilderijen

 

Leave a Reply