[:en]Last weekend Blue, Black and Thunder exhibition[:nl]Laatste weekend Blue, Black and Thunder expositie[:]

[:en]

I am proud of my exhibition in Psynapse Gallery. My work based on homemade acrylic paint is shown here. The paint effect is very special because it is self-made paint. The pigments are coarser, and the color has a more material effect. Psynapse Gallery Rodenrijselaan 20a, Rotterdam. The gallery is open on Saturdays and Sundays 14:00 to 16:00 until March 26

 

[:nl]Ik ben trots op de expositie van mij in Psynapse Gallery. Mijn werk gebaseerd op zelfgemaakte acrylverf is hier te zien. Het verf-effect is heel bijzonder doordat ik zelf de verf maak. De pigmenten zijn grover en de kleur wordt hierdoor materiƫler.

Psynapse Gallery Rodenrijselaan 20a, Rotterdam.
De galerie is open op zaterdag en zondag 14.00-16.00 tot en met 26 maart

Earth pigments

Mijn schilderproces:

“Ik maak vaak mijn eigen acrylverf met acrylbinder en aarde-pigmenten. Het is een grove verf waarbij de pigmentkorrels in de verf zichtbaar blijven. Hierdoor krijgen mijn schilderijen een tastbare materiaalachtige uitstraling. Ik bouw een schilderij op uit kleurvlakken in vooral aardekleuren die naast elkaar of over elkaar zijn aangebracht. Mijn streven hierbij is een spanning tussen deze kleurvlakken op te roepen.
Ik wil beweging suggereren in mijn schilderijen. De tegengestelde vormen en bewegingen in mijn schilderij zijn geinspireerd op het contrapunt in de muziek. In muziek betekent dit dat meerdere muzikale lagen tegelijkertijd hoorbaar zijn en tegen elkaar ingaan.
Ik ben geinteresseerd in geometrische composities die heel grof geschilderd zijn. De geometrische vormen contrasteer ik vaak met informele vormen zoals vlekken. De geometrische vormen krijgen een soort persoonlijkheid alsof het wezens zijn die reageren op elkaar. Onbewust bevatten mijn schilderijen verwijzingen naar een mystiek oergevoel waarbij de mens onderdeel uitmaakt van de natuur.”[:]