Portfolio

Coen Janssen | developer + designer

Bootstrap

Ik heb deze website ontwikkeld met filosofische essays. Hiervoor heb ik bootstrap gebruikt. Het is lastig om te beheren als je voor elke pagina opnieuw een menu moet maken. Daarom laadt jQuery dynamisch het menu dat op elke pagina terugkeert.

Eigen framework SPA

Voor simpele SPAs (single page applications) wilde ik een lichtgewicht framework hebben en geen bootstrap. Mijn website over metafysische filosofie heeft een framework/grid dat ik zelf heb ontworpen. Dit framework is gebaseerd op flexbox waardoor de website responsive is.

Wordpress

Voor mijn kunstwebsite heb ik Wordpress als CMS gebruikt. Ik heb zelf een child-theme gemaakt. De Wordpress plugins voor afbeeldingen vind ik te traag, ik heb daarom zelf een Javascript functie geschreven om afbeeldingen in een lightbox weer te geven. Hierdoor worden de afbeeldingen snel geladen zonder dat er plugins nodig zijn.

Vormgeving

Ik heb ruime ervaring in vormgeving van o.a. drukwerk. Voor Protec Brandbeveiliging heb ik al het drukwerk vormgegeven van brochures tot posters. Hiervoor heb ik Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator gebruikt.

APIs

Wat zijn de belangrijkste en populairste musea in een stad? Dat is handig om te weten als je op vakantie gaat. Hiervoor laat ik de webapp alle musea in de stad opzoeken door de GoogleMaps API. Hiervan wil ik de meest prominente en populaire musea boven aan de lijst laten zien. Ik heb daarom de lijst met musea gekoppeld aan de Wikimedia API.

CV en contact

Hier vindt u mijn ervaringen, opleidingen en contactinformatie.

Mooc opdracht

Ik heb diverse MOOCs gevolgd (online trainingen). Een aantal voorbeeld studie-opdrachten die ik afgerond heb vindt u op mijn Github.

Creative coding

Deze regendruppel animatie is ontwikkeld in Java met JavaFX Mondriaan animatie met CSS