red chair mono part 2

[singlepic id=635 w=600 h=600 float=center]
Het lijkt op een vervagende herinnering. Aan de ene kant heeft het iets strak mechanisch aan de andere kant is het afgebladderd.
De lichtheid van plakkaat geeft een zomers luchtig modernisme. Doet ook denken aan Al Held.
Ik vind het mooi om de onverwachte structuren te zien die je krijgt door de verf af te drukken. Er ontstaan patronen die ik niet had verwacht. Ik hou heel erg van deze onverwachte patronen.

Ik heb monoprints gemaakt met plakkaat. Het geeft een mooi effect door de verfstructuur. Het scherpste resultaat is volgens mij als je eerst een achtergrond verft en daarna de figuren daar overheen schildert. Daarbij moet je denk ik vrij hard de verf doordrukken. Ik heb de monoprint gemaakt op de andere helft van een gevouwen blad. Hierdoor krijg je een soort symetrisch beeld. Met aan de ene kant de vlekkige en grafische afdruk. Het lijkt als of het beeld achter doorwerkte doorleefde lagen in de achtergrond verdwijnt.