Video

Planets
Deze video is gemaakt met een animatie die ik heb opgeslagen als in een formaat met grove
compressie. Door twee lagen met de oneffenheden over elkaar te leggen krijgt de video textuur.
Deze complexe textuur geeft de video een rijk beeld.
This video has a immense feeling of space. Het is een complexe video opgebouwd uit meerdere lagen en in meerdere programma’s gemaakt. De kleur is ook heel rijk.

Noise
Het is een soort oersoep. In deze video wilde ik structuren genereren uit videoruis om een bijna tastbaar beeld te krijgen.
De video is opgebouwd uit lagen videoruis en filters. De vele lagen filters zorgen dat het videobewerkingsprogramma ging haperen. Deze hapering in beeld en geluid geeft een interessant en bijna natuurlijk ritme. Ik heb voor deze video veel variaties gemaakt met verschillende filters en de beste fragmenten uitgekozen voor deze video. Het maakproces bestaat uit het kiezen van de beste fragmenten.
De video krijgt daardoor een complexe textuur. De textuur in deze video verandert in een ruimtelijke structuur die ook heel plastisch en 3 dimensionaal is.

The Fly
Je moet je eraan overgeven.
Het doet mij denken aan een wandeling door de nacht. Het videobeeld geeft een houtskool-achtige indruk. Het is heel subtiel opgebouwd uit witte pixels op zwart in verschillende gradaties van intensiteit. Het roept ets-achtige effecten op. De beelden suggereren vormen die voordat ze duidelijk zijn uit elkaar vallen.

To be
Een rustig ontspannen ritme. Er ontstaan verschillende lagen in het beeld. Tussen de wolkachtige structuren komt er een nieuwe laag uit de achtergrond naar voren. De video is plastisch en ruimtelijk.

Kaligrafie
Tekenachtige vlekken die op wolken en inktvlekken lijken.
Minimale structuurverandering in het beeld. Mooie kleur lijkt andere wereld.

Leave a Reply