waar inspiratie uitkomt

Uit de reconstructie van de waarneming in plasticiteit en ruimte. Uit patronen verbinden, ritme en contrapunt met inkt in de posterserie.  En geometrie. Door het materiaal zelf bij het effect van snijden in bruin kartonpapier, en door de geometrie die dat oproept. Door het ontstaan van het schilderij, door het organisch groeien waarin het uitwoekert en nieuwe lagen erover gaan. Door de actie en reactie op een laag. Door de gewaagdheid van kleuren. Door de gewaagdheid van compositie van kaders in kaders. Door iets te laten zien dat niets is. Door materiaalstudie van acryl op papier met paletmessen. Hier inspireert kleur en materiaal en de directheid ervan en de schoonheid van de brokkelig verf met paletmes en de effecten van smeren en het medium.
Maar ook in autobiografische tekeningen of schilderingen.  En de raarheid en de naiviteit als ik teken vanuit verbeelding of herinnering. Door symbolisch te tekenen waardoor t.o.v. realisme gestunteld raar is.
Door de mindfullness in lijnen trekken als abstract patroon. En door de lijnen die allemaal anders zijn, in dik dun verhoudingen.

Leave a Reply